Het grote belang van blijvende ontwikkeling van mensen. Ook als je volwassen bent, aan het werk bent of al gepensioneerd. Dat was het thema waar Régine van Lieshout, directeur van Summa College, op uitnodiging van de gemeente Bergeijk en uw ondernemersvereniging over sprak. Dat gebeurde op 18 april, tijdens de Ondernemerscontactavond. Graag brengen wij de highlights van haar verhaal nog even onder uw aandacht.

Cv van de toekomst
Blijvende ontwikkeling (ook wel Leven Lang Ontwikkelen genoemd) gaat over om- en bijscholing en wat dat brengt: medewerkers die beter in hun vel zitten, loyale medewerkers, hogere productiviteit, minder uitval. Maar het gaat ook over anders kijken naar medewerkers en sollicitanten, juist in deze tijd van krapte en mismatch op de arbeidsmarkt. Plaats niet hun diploma’s centraal, maar hun skills. Kijk niet naar hun cv waarin staat opgesomd wat ze in het verleden gedaan hebben, maar naar hun cv van de toekomst: waar zit hun potentieel, wat kunnen zij verder ontwikkelen? Er zou dan wel eens veel meer mogelijk kunnen zijn dan u nu misschien denkt.

Subsidieregelingen
Wilt u aan de slag met de verdere ontwikkeling van uw medewerkers (of sollicitanten) dan is het goed om te weten dat er diverse subsidieregelingen zijn waar u gebruik van kunt maken. Brabant Leert bijvoorbeeld. Dat is een platform waar meerdere Brabantse onderwijsinstellingen een breed aanbod aan scholing presenteren. Inwoners van Noord-Brabant en werkenden in onze provincie kunnen daar gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief gebruik van maken. Aan bedrijven wordt in sommige gevallen slechts een klein bedrag aan cofinanciering gevraagd.

Of een subsidieregeling zoals SLIM, waarmee leren en ontwikkelen in het mkb gestimuleerd wordt. Dat dit veel kan opleveren voor uw bedrijf, illustreert het verhaal van Ad Keeris, directeur van Hapert Aanhangwagens. Hij vertelde tijdens de bijeenkomst hoe hij dankzij een SLIM-subsidie aan een bloeiende leercultuur in zijn bedrijf werkt. Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) is dit traject samen met Summa en Hapert Aanhangwagens en Wouters Groep gestart om een Leven Lang Ontwikkelen Cultuur ook naar De Kempen te brengen. Https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7059165386574811136

Meer weten? Advies of ondersteuning nodig?
Op de website van Summa & Bedrijf (onderdeel van Summa College) vindt u informatie over de vele om- en bijscholingsmogelijkheden bij Summa, waaronder maatwerk dat in samenwerking met u ontwikkeld wordt. Per branche treft u daar de contactgegevens aan van de accountmanagers. Zij kunnen u ook meer vertellen over subsidieregelingen. Heeft u een algemene vraag? Bel dan met het informatienummer van Summa & Bedrijf: 040 269 44 51.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van het BOC.