Review Uitstapje Noordkade Veghel

Vrijdagochtend 29 juli toog een dubbeldekker bus van Van Gompel Touringcarbedrijf met een kleine 100 BOCers richting De Noordkade in Veghel. Bij het betreden van de bus werd direct een notitieBOCje overhandigd met 4 vragen van het bestuur. Een en ander om te polsen of activiteiten en het programma nog wel beantwoorden aan de wensen van de leden. In de bus werd hierover een en ander toegelicht door voorzitter Erik Jansen.

Aangekomen bij De Noordkade werd de groep ontvangen met koffie, thee en gebak en werd door onze gastheer het programma van de dag doorgenomen.

  • [In 1918 werd het complex aan De Noordkade officieel geopend. Tot 1970 zat hier de Coöperatieve Handels Vereniging (CHV), ontstaan als inkooporganisatie voor mengvoeders en kunstmest. Er ontstond een uniek ensemble aan gebouwen, met een grote verscheidenheid aan bouwstijlen. Inmiddels zijn de graansilo’s en mengvoederfabrieken getransformeerd tot een drukbezocht, gezellig en multifunctioneel uitgaansgebied.]

De groep BOCers werd in drie groepen verdeeld. Men ging AxeThrowen, een rondleiding door het complex maken óf naar een EscapeRoom. Na deze activiteiten kwam men terug voor een drankje en daarna werd in groepen het commerciële hart van De Noordkade bezocht. Een klein wijnproeverijtje bij WijnDivas, een frietje bij Pieperz, een pilsje bij Hallo Bier, worstebroodje bij Bakkerij van Leur. Zo werden 8 verschillende bedrijven bezocht die ieder hun presentatie hadden en iets lekkers konden overhandigen. Een mooie manier van lunchen.

Vervolgens toog men naar de filmzaal van het Noordkade complex om enkele presentaties over dit uitgaansbedrijf bij te wonen.

De dag werd afgesloten met een borreluurtje en een uitgebreid diner ter plaatse.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van het BOC.