Dat betekent dat alle organisaties in Nederland met gescheiden verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval (bestaande uit consumentenverpakkingen), in aanmerking komen voor kosteloze gescheiden inzameling.

Het gaat om locaties als scholen, horeca, kantoren, winkels, zorginstellingen, cultuur, recreatie, sport, verenigingen etc. Het gaat dus niet om grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal dat vrijkomt binnen productieprocessen. Maar wel om consumentenverpakkingen in bijvoorbeeld bedrijfsrestaurant of kantoor, van bijvoorbeeld leerlingen, gasten, werknemers of recreanten.

Vanaf deze week kunt u zich opgeven voor kosteloze gescheiden inzameling van plastic verpakkingen, drankenkartons en/of glas. Dit kan op de website www.afvalgoedgeregeld.nl.

De inschrijvingsperiode loopt tot 18 mei.

Het is van belang dat uw inschrijving onder andere voldoet op de volgende punten:

  • De minimale aangeboden hoeveelheid per week is 240 liter voor PD en/of 240 liter voor glas. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, ook bekend als een grote ‘kliko’.
  • Het gaat om gescheiden verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval (bestaande uit consumentenverpakkingen). Bijvoorbeeld consumentenverpakkingen in bedrijfsrestaurants of kantoren, van bijvoorbeeld leerlingen, gasten, werknemers of recreanten.
  • Het afval voldoet aan de kwaliteitseisen die verbonden zijn aan het verpakkingsafval. Deze kunt u hier vinden.

Op de website  www.afvalgoedgeregeld.nl. vind u  meer informatie, zoals de voorwaarden voor deelname en de veel gestelde vragen.

Met vriendelijke groet,

Bianca van Beers
Adviseur Economie / contactpersoon bedrijven
Afdeling Beleid en Ontwikkeling
Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag

Burg. Magneestraat 1 | Postbus 10.000 | 5570 GA  BERGEIJK | tel: 088-4970209 | www.bergeijk.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van het BOC.