Op dinsdag 31 oktober komt Wil van der Heijden directeur van Crowe Foederer speciaal voor alle jonge ondernemers uitleg geven over bedrijfsovername. Introducees zijn welkom. Ben jij geen ondernemer en lijkt je dit onderwerp wel interessant? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Sommige van onze leden krijgen de komende jaren te maken met een bedrijfsovername. Een spannend moment voor de jonge ondernemer, onderschat ook niet wat de impact is voor de overdragers. De overdracht is niet alleen een zakelijk proces, maar heeft ook veel sociaal-emotionele aspecten in zich. De overdrager heeft iets uitgebouwd en wil namelijk dat “zijn kindje” in goede handen komt. De overnemer wil vooral vooruitkijken, het bedrijf aanpassen aan de laatste nieuwe inzichten, die dan soms haaks staan op het beleid van de overdragers. Al met al een ingrijpend proces, vooral in familieverband, waar partijen de tijd voor moeten nemen op wel bij elkaar over de vloer te blijven komen.

Onze club is uitgenodigd door accountants- en adviesorganisatie Crowe Foederer om ons als bedrijfsovernamers bij te praten over alle facetten en aspecten die komen kijken bij een bedrijfsovername.

Tijdens de lezing zullen o.a. de volgende onderwerpen/ vragen aan bod komen:

Hoe richt je het proces van een overname in?
Hoe betrek je niet-overnemende broers/ zussen in het proces?
Weet wat je koopt: wat is het belang van een boekenonderzoek/ due diligence?
Welke fiscale regelingen zijn van toepassing?
Hoe wordt de waarde vastgesteld en door wie?
Hoe kan de overnamesom gefinancierd worden?

En nog veel meer.

We worden om 19:15 uur ontvangen.
Locatie: Oogenlust Eersel
Na de presentatie is er nog de mogelijkheid om onder het genot van een drankje nog na te kunnen kaarten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van het BOC.